Tejkezelõ - OKJ 2006-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok:

- Szakképesítés megnevezése: Tejkezelõ
- OKJ száma: 21521214
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Feladata: Termelõ- és gyûjtõhelyen a tej elsõdleges kezelésével és minõsítésével kapcsolatos munkák elvégzése (a tej mennyiségi-minõségi átvétele, a tej szûrése, hûtése).


Alapadatok
- OKJ-szám: 21521214
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: alapfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Tejfeldolgozó (7214)
- Felelõs minisztérium: FVM


Képzési adatok
- Képzési idõ: 1000 óra (maximálisan támogatható óraszám)
- Lehetséges képzési forma: iskolai rendszerben és felnõttképzésben is tanulható.
- Elmélet aránya a képzésben: 70%


Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: befejezett iskolai végzettség nem szükséges
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges


A munka jellege
Zárt helyiségben és szabadban, állva, hajlott testhelyzetben, járkálva végzett, közepesen nehéz fizikai munka.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu