Szárazáru-készítõ - OKJ 2006-ig tanfolyam, képzés

Általános adatok:

- Szakképesítés megnevezése: Szárazáru-készítõ
- OKJ száma: 32521203
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Feladata: Szalámi és szárazáru, fermentált érlelésû töltelékes áruk gyártása.


Alapadatok
- OKJ-szám: 32521203
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthetõ foglalkozás: Cukoripari munkás (7217)
- Felelõs minisztérium: FVM


Képzési adatok
- Képzési idõ: 500 óra (maximálisan támogatható óraszám)
- Lehetséges képzési forma: felnõttképzésben és fogyatékosok számára iskolai rendszerben is tanulható.
- Elmélet aránya a képzésben: 60%


Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: általános iskolai végzettség
- Szakmai elõképzettség: szükséges
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges


A munka jellege
Zárt helyiségben, állva, hajlott testhelyzetben végzett, közepesen nehéz fizikai munka.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu