Élelmiszer-ipari technikus (hús- és baromfiipari technikus) - Korábbi Országos Képzési Jegyzék (OKJ)


Általános adatok:
- Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-ipari technikus (hús- és baromfiipari technikus)
- OKJ száma: 52622213
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar

Feladata: Vágóállat (nagyállat, baromfi, kisállat) vágásának, teljes körű feldolgozásának önálló végzése és irányítása.


Alapadatok
- OKJ-szám: 52622213
- Szakmacsoport: Élelmiszeripar
- Szint: középfokú szakképesítés
- Betölthető foglalkozás: Élelmiszer-ipari technikus (3113)
- Felelős minisztérium: FVM


Képzési adatok
- Képzési idő: 3 év (szakképzési évfolyamok száma)
- Lehetséges képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható
- Elmélet aránya a képzésben: 50%


Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi
- Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
- Pályaalkalmassági vizsgálat: nem szükséges


A munka jellege
Részben szabadban, részben zárt helyiségben, állva, hajlott testhelyzetben végzett közepesen nehéz fizikai munka.