Vágóhídi munkás - OKJ tanfolyam, képzés


Figyelem!

Ez a képzés 2013 szeptember 1-től már nem indítható!

Az új OKJ-s képzéseket az alábbi hivatkozásokra kattintva tudja megtekinteni:
A szakképesítés megfeleltetése az új OKJ-ban: Vágóhídi munkás

ÚJ OKJ tanfolyamok ABC sorrendben
ÚJ OKJ Tanfolyamok Szint szerint
ÚJ OKJ szakmacsoport szerint
ÚJ OKJ Tanulmányi szint szerint



Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Vágóhídi munkás
A szakképesítés OKJ száma: 31 541 01 0100 21 05
A szakképesítés szintje: Alapszintű (iskolai végzettség nélkül)
Szakmacsoport: Élelmiszeripar
Jegyzékbe kerülés éve: 2006
Az SzVK hatályba lépésének dátuma: 2010.04.29.
     SZVK411_Husipari_termekgyarto_10.pdf
Korábbi SzVK-k:
     SZVK411_Husipari_termekgyarto_09.pdf

A Vágóhídi munkás szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Felkészül a munkára
Előkészíti a munkafolyamatot
Elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végez
Darabolást, csontozást végez
Másodlagos feldolgozást végez
Félkész és készételeket készít
Hőkezelt húskészítményeket gyárt
Sózott, pácolt húskészítményeket gyárt
Nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyárt
Konzervet készít
Befejező műveleteket végez
Eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet
Betartja a tevékenységére vonatkozó törvényeket, rendeleteket, utasításokat
Adminisztrációs munkát végez
Értékesítéssel kapcsolatos tevékenységet végez
Alapméréseket végez

A Vágóhídi munkás képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: -
Iskolai előképzettség: nem igényel befejezett iskolai végzettséget
Szakmai előképzettség: -
Előírt gyakorlat: -
Elérhető kreditek mennyisége: -
Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Maximális óraszáma: 300

Választható képzési formák:

    - Felnőttképzés

Az 31 541 01 0100 21 05 azonosító számú, Vágóhídi munkás megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


0509-06 A munkakezdés feladatai

A hozzárendelt 1. vizsgafeladat: Felkészülés a munkavégzésre, a munkaterület átvétele, a tisztítás, a csírátlanítás elvégzése a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírások betartásával.
   - A hozzárendelt jellemző vizsgatevékenység: gyakorlati
   - Időtartama: 30 perc

   - A vizsgarészben az egyes feladatok aránya:
     1. feladat 100%

0556-06 Vágóhídi munka

A hozzárendelt 1. vizsgafeladat: Vágóállat elsődleges feldolgozása
   - A hozzárendelt jellemző vizsgatevékenység: gyakorlati
   - Időtartama: 120 perc

   - A vizsgarészben az egyes feladatok aránya:
     1. feladat 100%


A Vágóhídi munkás szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Iskolai rendszerű szakképzés esetén:
Az utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékű a modulzáró vizsga eredményes letételével

A Húsipari termékgyártó résszakképesítések:

Baromfifeldolgozó
Bélfeldolgozó
Bolti hentes
Csontozó munkás
Halfeldolgozó
Szárazáru készítő
Vágóhídi munkás

A Húsipari termékgyártó elágazások:

-

A Húsipari termékgyártó ráépülések:

-

A Vágóhídi munkás szakképesítéssel rokon szakképesítések:

Tartósítóipari termékgyártó
Vágóállat-minősítő


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu