Olajütő - OKJ tanfolyam, képzés


Figyelem!

Ez a képzés 2013 szeptember 1-től már nem indítható!

Az új OKJ-s képzéseket az alábbi hivatkozásokra kattintva tudja megtekinteni:

ÚJ OKJ tanfolyamok ABC sorrendben
ÚJ OKJ Tanfolyamok Szint szerint
ÚJ OKJ szakmacsoport szerint
ÚJ OKJ Tanulmányi szint szerint



Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Olajütő
A szakképesítés OKJ száma: 33 541 06 0100 21 03
A szakképesítés szintje: Alapszintű (iskolai végzettség nélkül)
Szakmacsoport: Élelmiszeripar
Jegyzékbe kerülés éve: 2006
Az SzVK hatályba lépésének dátuma: 2010.04.29.
     SZVK414_Tartositoipari_termekgyarto_10.pdf
Korábbi SzVK-k:
     SZVK418_Tartositoipari_termekgyarto.pdf

Az Olajütő szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Felkészül a munkára
Előkészíti a munkafolyamatot
Alapméréseket végez
Eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet
Befejező műveleteket végez
Feldolgozza a nyersanyagot
Tartósítja a terméket
Félkészterméket gyárt
Készterméket állít elő
Betartja a tevékenységére vonatkozó törvényeket, rendeleteket, utasításokat
Adminisztrációs munkát végez

Az Olajütő képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: -
Iskolai előképzettség: nem igényel befejezett iskolai végzettséget
Szakmai előképzettség: -
Előírt gyakorlat: -
Elérhető kreditek mennyisége: -
Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Maximális óraszáma: 300

Választható képzési formák:

    - Felnőttképzés

Az 33 541 06 0100 21 03 azonosító számú, Olajütő megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


0531-06 Olajütő feladatai

A hozzárendelt 1. vizsgafeladat: Nyersanyag feldolgozás műveletei
   - A hozzárendelt jellemző vizsgatevékenység: gyakorlati
   - Időtartama: 180 perc

   - A vizsgarészben az egyes feladatok aránya:
     1. feladat 100%


Az Olajütő szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Iskolai rendszerű szakképzés esetén:
Az utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékű a modulzáró vizsga eredményes letételével

Iskolarendszeren kívüli szakképzés esetén:
Modulzáró vizsga eredményes letétele
A képzési programban előírt gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

A Tartósítóipari termékgyártó résszakképesítések:

Gyümölcsfeldolgozó
Hűtőipari munkás
Konzervgyártó
Növényolajgyártó
Olajütő
Savanyító
Zöldségfeldolgozó

A Tartósítóipari termékgyártó elágazások:

-

A Tartósítóipari termékgyártó ráépülések:

-

Az Olajütő szakképesítéssel rokon szakképesítések:

Borász
Édesipari termékgyártó
Élelmiszeripari technikus
Erjedés- és üdítőital-ipari termékgyártó
Húsipari termékgyártó
Tartósítóipari termékgyártó


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu