Horgásztókezelő - OKJ tanfolyam, képzés


Figyelem!

Ez a képzés 2013 szeptember 1-től már nem indítható!

Az új OKJ-s képzéseket az alábbi hivatkozásokra kattintva tudja megtekinteni:
A szakképesítés megfeleltetése az új OKJ-ban: Horgásztókezelő

ÚJ OKJ tanfolyamok ABC sorrendben
ÚJ OKJ Tanfolyamok Szint szerint
ÚJ OKJ szakmacsoport szerint
ÚJ OKJ Tanulmányi szint szerint



Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Horgásztókezelő
A szakképesítés OKJ száma: 31 624 01 0100 31 02
A szakképesítés szintje: Középszintű (8. évfolyam után)
Szakmacsoport: Mezőgazdaság
Jegyzékbe kerülés éve: 1993
Az SzVK hatályba lépésének dátuma: 2008.01.23.
     SZVK396_Halasz_haltenyeszto.pdf

A Horgásztókezelő szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Előkészíti és karbantartja a tavakat
Kezeli a tenyészállományt
Szaporítást végez, előneveli az ivadékot
Népesíti a halastavakat és a természetes vizeket
Takarmányozást végez
Hozamfokozást végez
Halássza a halastavakat és a természetes vizeket
Szállítja és tárolja a halat
Halászati eszközöket, berendezéseket, gépeket kezel
Alkalmazza és betartja a hatályos és egyéb jogszabályi előírásokat

A Horgásztókezelő képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: -
Iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: -
Előírt gyakorlat: -
Elérhető kreditek mennyisége: -
Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Maximális óraszáma: 300

Választható képzési formák:

    - Felnőttképzés

Az 31 624 01 0100 31 02 azonosító számú, Horgásztókezelő megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


1633-06 Műszaki feladatok végzése

A hozzárendelt 1. vizsgafeladat: Egy speciális halászati gépiberendezés ismertetése a megadott szempontok alapján
   - A hozzárendelt jellemző vizsgatevékenység: írásbeli
   - Időtartama: 60 perc

A hozzárendelt 2. vizsgafeladat: Speciális halászati gépiberendezések üzembe helyezése, üzemeltetése vagy hibaelhárítása
   - A hozzárendelt jellemző vizsgatevékenység: gyakorlati
   - Időtartama: 60 perc

   - A vizsgarészben az egyes feladatok aránya:
     1. feladat 50%
     2. feladat 50%

1780-06 Haltartás technológiája

A hozzárendelt 1. vizsgafeladat: Horgásztónál előforduló feladatok elvégzése
   - A hozzárendelt jellemző vizsgatevékenység: gyakorlati
   - Időtartama: 60 perc

   - A vizsgarészben az egyes feladatok aránya:
     1. feladat 100%

1781-06 Munkafolyamatok dokumentálása

A hozzárendelt 1. vizsgafeladat: Halászattal kapcsolatos bizonylatok, naplók kitöltése, vezetése
   - A hozzárendelt jellemző vizsgatevékenység: gyakorlati
   - Időtartama: 60 perc

   - A vizsgarészben az egyes feladatok aránya:
     1. feladat 100%


A Horgásztókezelő szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsga eredményes letétele
A képzési programban előírt gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

A Halász, haltenyésztő résszakképesítések:

Halőr
Horgásztókezelő

A Halász, haltenyésztő elágazások:

-

A Halász, haltenyésztő ráépülések:

Elektromos halászgép kezelője

A Horgásztókezelő szakképesítéssel rokon szakképesítések:

-


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu