Élelmiszeripari technikus - OKJ tanfolyam, képzés


Figyelem!

Ez a képzés 2013 szeptember 1-től már nem indítható!

Az új OKJ-s képzéseket az alábbi hivatkozásokra kattintva tudja megtekinteni:

ÚJ OKJ tanfolyamok ABC sorrendben
ÚJ OKJ Tanfolyamok Szint szerint
ÚJ OKJ szakmacsoport szerint
ÚJ OKJ Tanulmányi szint szerint



Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari technikus
A szakképesítés OKJ száma: 54 541 01 0000 00 00
A szakképesítés szintje: Emelt szintű (érettségivel)
Szakmacsoport: Élelmiszeripar
Jegyzékbe kerülés éve: 2001
Az SzVK hatályba lépésének dátuma: 2010.04.29.
     SZVK409_Elelmiszeripari_technikus_10.pdf
Korábbi SzVK-k:
     SZVK412_Elelmiszeriapari_technikus.pdf

Az Élelmiszeripari technikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Felkészül a munkára
Előkészíti a munkafolyamatot
Alapméréseket végez
Eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet
Adminisztrációs munkát végez/végeztet
Elkészíti az üzem tevékenységi tervét
Előkészítő műveleteket végez, végeztet, ellenőriz
Hőkezelést végeztet, ellenőriz
Szétválasztó műveleteket végeztet, ellenőriz
Befejező műveleteket végeztet
Borászati termékeket gyártat
Cukoripari terméket gyártat
Dohányipari termékeket gyártat
Édesipari termékeket gyártat
Élelmiszeripari higiénikusi tevékenységeket végez
Erjedés- és üdítőitalipari termékeket gyártat
Hús- és baromfiipari termékeket gyártat
Malom - és keveréktakarmány-ipari termékeket állíttat elő
Sütő- és cukrászipari termékeket állíttat elő
Tartósítóipari termékeket gyártat
Tejipari termékeket gyártat
Munka-, tűz-, környezetvédelmi, minőségbiztosítási munkát végez

Az Élelmiszeripari technikus résszakképesítések:

-

Az Élelmiszeripari technikus elágazások:

Bor- és pezsgőgyártó technikus
Cukoripari technikus
Dohányipari technikus
Édesipari technikus
Élelmiszer-higiénikus
Erjedés- és üdítőitalipari technikus
Hús- és baromfiipari technikus
Malom- és keveréktakarmány-ipari technikus
Sütő- és cukrászipari technikus
Tartósítóipari technikus
Tejipari technikus

Az Élelmiszeripari technikus ráépülések:

-

Az Élelmiszeripari technikus szakképesítéssel rokon szakképesítések:

Borász
Édesipari termékgyártó
Erjedés- és üdítőital-ipari termékgyártó
Húsipari termékgyártó
Molnár
Pék
Pék-cukrász
Tartósítóipari termékgyártó
Tejtermékgyártó
Vágóállat-minősítő


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu