Vendéglátó-üzletvezető - OKJ 2018 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Vendéglátó-üzletvezető - OKJ 2018 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Vendéglátó-üzletvezet?

Itt indítanak Vendéglátó-üzletvezető képzést:

Focus Oktatási Kft.

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Vendéglátó-üzletvezető
A szakképesítés OKJ száma: 35 811 02
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811)
A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
Szakmacsoport: vendéglátás-turisztika

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
1332Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetőjeBárvezető
Cukrászdavezető
Csárda üzletvezetője
Étterem üzletvezetője
Éttermi és rendezvényigazgató
Éttermi igazgató
Éttermi üzletvezető
Hidegkonyha-vezető
Kertvendéglő üzletvezetője
Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
Népkonyha vezetője
Vendéglő üzletvezetője
Büfé-, bisztróvezető
Cukrászda-, fagylaltozó vezető
Eszpresszó-, kávézóvezető
Italboltvezető
Kávéház üzletvezetője
Söröző üzletvezetője
Teázó üzletvezetője


Ágazati besorolás: vendéglátás-turisztika
A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

A Vendéglátó-üzletvezető szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A vendéglátó üzletvezető önállóan működteti, szervezi a vendéglátó üzlet működési folyamatait. Ellenőrzi és irányítja a beszerzést, termelést, értékesítést és a raktározást. A vendéglátó üzletvezető gondoskodik a belső- és külső kapcsolatokról, biztosítja a gazdasági és dokumentációs szabályokat, kezeli a marketinget. Az üzletvezető feladata az érvényben lévő jogszabályok és előírások betartása, betartatása. Az üzletvezető tárgyi- és humánerőforrás-gazdálkodást folytat, felelősséggel tartozik a rá bízott eszközökért.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmalétrehozni és működtetni a vendéglátó vállalkozást humánerőforrás-gazdálkodást folytatni költség-haszon elemzést végezni elemezni és optimalizálni a költséget és eredményt, az eredmény felhasználására javaslatot tenni gazdálkodni az anyagi erőforrásokkal gazdasági elemzéseket végezni és döntéseket hozni működtetni a vendéglátó egység marketing tevékenységét külső-belső kommunikációt folytatni és menedzselni meghatározni a vendéglátó üzlet áru- és szolgáltatásválasztékát kapcsolatot tartani a hatóságokkal irányítani a vendéglátó üzlet működését irányítani a beszerzési, raktározási, termelési és értékesítési folyamatokat kezelni a reklamációt megszervezni és irányítani a pénzügyi, adózási és számviteli folyamatokat megtartatni az érvényben lévő előírásokat, szabályokat követni a szakmai trendek változásait biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Vendéglátó-üzletvezető képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: nincs
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: 34 811 01 Cukrász, 34 811 04 Szakács, 34 811 03 Pincér, 34 811 06 Fogadós
Előírt gyakorlat: szakmai előképzettségben szerzett szakképesítéssel betölthető munkakörben szerzett legalább két éves gyakorlat
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

50%-elmélet
50%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 1 év
Maximális óraszáma: 480-720 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Esti
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 35 811 02 azonosító számú, Vendéglátó-üzletvezető megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11536-16 Marketing a vendéglátásban

11537-16 Vendéglátó menedzsment


A Vendéglátó-üzletvezető komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.
Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu