Vendéglátó-üzletvezető - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Vendéglátó-üzletvezető
  • A szakképesítés OKJ száma: 35 811 02
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter
Vendéglátó-üzletvezetõ

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Vendéglátó-üzletvezető - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
1332
Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője
  • Bárvezető
  • Cukrászdavezető
  • Csárda üzletvezetője
  • Étterem üzletvezetője
  • Éttermi és rendezvényigazgató
  • Éttermi igazgató
  • Éttermi üzletvezető
  • Hidegkonyha-vezető
  • Kertvendéglő üzletvezetője
  • Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
  • Népkonyha vezetője
  • Szállodai cukrászda üzletvezetője
  • Szállodai salátabár üzletvezetője
  • Vendéglő üzletvezetője

A vendéglátó-üzletvezető szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A vendéglátó üzletvezető önállóan működteti, szervezi a vendéglátó üzlet működési folyamatait. Ellenőrzi és irányítja a beszerzést, termelést, értékesítést és a raktározást. A vendéglátó üzletvezető gondoskodik a belső- és külső kapcsolatokról, biztosítja a gazdasági és dokumentációs szabályokat, kezeli a marketinget. Az üzletvezető feladata az érvényben lévő jogszabályok és előírások betartása, betartatása. Az üzletvezető tárgyi- és humánerőforrás-gazdálkodást folytat, felelősséggel tartozik a rá bízott eszközökért.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • létrehozni és működtetni a vendéglátó vállalkozást,
  • humánerőforrás-gazdálkodást folytatni,
  • költség-haszon elemzést végezni,
  • elemezni és optimalizálni a költséget és eredményt, az eredmény felhasználására javaslatot tenni,
  • gazdálkodni az anyagi erőforrásokkal,
  • gazdasági elemzéseket végezni és döntéseket hozni,
  • működtetni a vendéglátó egység marketing tevékenységét,
  • külső-belső kommunikációt folytatni és menedzselni,
  • meghatározni a vendéglátó üzlet áru- és szolgáltatásválasztékát,
  • kapcsolatot tartani a hatóságokkal,
  • irányítani a vendéglátó üzlet működését,
  • irányítani a beszerzési, raktározási, termelési és értékesítési folyamatokat,
  • kezelni a reklamációt,
  • megszervezni és irányítani a pénzügyi, adózási és számviteli folyamatokat,
  • megtartatni az érvényben lévő előírásokat, szabályokat,
  • követni a szakmai trendek változásait,
  • biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét.

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 811 04
34 811 03
34 811 01
34 811 06

A képzés feltételei

A vendéglátó-üzletvezető képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

nincs

Iskolai előképzettség:

alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség:

    34 811 01 Cukrász

    34 811 04 Szakács

    34 811 03 Pincér

    34 811 06 Fogadós


  • Előírt gyakorlat:

    szakmai előképzettségben szerzett szakképesítéssel betölthető munkakörben szerzett legalább két éves gyakorlat

  • Pályaalkalmassági követelmények: igen
  • Szakmai alkalmassági követelmények:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

50%-elmélet
50%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 1 év
Minimális óraszáma: 480 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)
Esti

A(z) 35 811 02 azonosító számú, Vendéglátó-üzletvezető megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11537-16 Vendéglátó menedzsment
  • 11536-16 Marketing a vendéglátásban

A vendéglátó-üzletvezető komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu