Tartósítóipari szakmunkás - OKJ 2018 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Tartósítóipari szakmunkás - OKJ 2018 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Tartósítóipari szakmunkás
A szakképesítés OKJ száma: 34 541 09
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7112Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó, -tartósítóSavanyító
Zöldségszárító
Zöldségfeldolgozó


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: földművelődésügyi miniszter

A Tartósítóipari szakmunkás szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A zöldség-gyümölcsfeldolgozás, hűtőipari feldolgozás, hús- és készételgyártás (tartósítás) műveleteinek
szakszerű, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan
betartása mellett.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaalapanyagokat (zöldség, gyümölcs, húseredetű anyagok) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni, - zöldségkonzerveket gyártani, - gyümölcskonzerveket/befőtteket, sűrítményeket készíteni, - lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani, - szárítmányokat készíteni, - savanyúságokat készíteni, - húskonzerveket (fél-és teljes) gyártani, - készételkonzerveket gyártani, - hőelvonással tartósított termékeket előállítani, - munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni, - vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Tartósítóipari szakmunkás képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Előírt gyakorlat: nincs
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nappali re
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 3 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 140 óra, a 10. évfolyamot követően 140 óra; 2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160 óra

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
Maximális óraszáma: 960-1440 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Esti
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 34 541 09 azonosító számú, Tartósítóipari szakmunkás megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10902-12 Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás

11621-16 Készétel- és konzervgyártás

11622-16 Hűtőipari termékgyártás

11623-16 Savanyúságok készítése

10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

11499-12 Foglalkoztatás II.


A Tartósítóipari szakmunkás komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes
letétele.
Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített
tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott
követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu