Sütőipari és gyorspékségi munkás - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Sütőipari és gyorspékségi munkás - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Sütőipari és gyorspékségi munkás
A szakképesítés OKJ száma: 21 541 02
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: földművelődésügyi miniszter

A Sütőipari és gyorspékségi munkás szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A sütőipari üzemekben irányítással sütőipari termékek előállításában vesz részt.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmafelkészülni a munkára, - előkészíteni a munkafolyamatokat, - alapméréseket végezni, - eszközöket használni, gépeket kezelni, - munkavédelmi előírásokat betartani, - irányítással feldolgozni a tésztát, - kelesztésnél elhelyezni a tésztát a kelesztőben, felületkezelést végezni, - irányítással vetési feladatokat ellátni, kisütni a termékeket, - csomagolási feladatokat végezni, - alapszintű adminisztrációs munkát végezni.

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Sütőipari és gyorspékségi munkás képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: nincs
Iskolai előképzettség: befejezett iskolai előképzettséget nem igényel
Szakmai előképzettség: befejezett iskolai előképzettséget nem igényel
Előírt gyakorlat: nincs
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 320-480 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 21 541 02 azonosító számú, Sütőipari és gyorspékségi munkás megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11945-16 Sütőipari alapismeretek

11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek


A Sütőipari és gyorspékségi munkás komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes
letétele.




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu