Pék - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Pék - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Pék
A szakképesítés OKJ száma: 34 541 05
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

A Pék szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A pék sütőipari üzemekben termelési tevékenységet végez. Mézeskalácsot készít. Felelős a technológiai, higiénia, munkavédelmi és egyéb vonatkozó jogszabályi követelmények betartásáért.

A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalma
  • átvételi és raktározási feladatokat végezni,
  • előkészítő műveleteket végezni,
  • nyersanyagot, készterméket vizsgálni, gyártásközi ellenőrzés végezni,
  • eszközöket használni, gépeket és berendezéseket kezelni,
  • befejező műveleteket végezni,
  • tésztát készíteni,
  • tölteléket készíteni,
  • feldolgozni a tésztát,
  • tésztát keleszteni,
  • tésztát sütni,
  • készterméket kezelni, csomagolni,
  • mézeskalácsot készíteni és díszíteni,
  • betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
  • adminisztrációs munkát végezni.


Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
21 215 02Mézeskalács-készítőrészszakképesítés
21 541 02Sütőipari és gyorspékségi munkásrészszakképesítés
34 541 01Édesipari termékgyártószakképesítés
54 541 01Élelmiszeripari analitikus technikusszakképesítés
54 541 02Élelmiszeripari technikusszakképesítés
34 541 07Erjedés-és üdítőital-ipari termékgyártószakképesítés
34 541 03Húsipari termékgyártószakképesítés
34 541 08Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátószakképesítés
34 541 04Molnárszakképesítés
34 541 06Szőlész-borászszakképesítés
34 541 09Tartósítóipari szakmunkásszakképesítés
34 541 10Tejipari szakmunkásszakképesítés
34 541 11Pék-cukrászszakképesítés

A Pék képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában


Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség:

nincs


Előírt gyakorlat:

nincs


Pályaalkalmassági követelmények: nincs
Szakmai alkalmassági követelmények:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
Szintvizsga: nappali rendszerű oktatás vagy a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatás esetén kötelező
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

3 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 140 óra, a 10. évfolyamot követően 140 óra 2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160 óra



Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
Maximális óraszáma: 960 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)
Esti

Az 34 541 05 azonosító számú, Pék megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11499-12 Foglalkoztatás II.

10942-16 Mézeskalács készítés

11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek

11837-16 Sütőipari ismeretek

11945-16 Sütőipari alapismeretek

11497-12 Foglalkoztatás I.


A Pék komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.






Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu