Molnár - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Molnár - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Molnár
A szakképesítés OKJ száma: 34 541 04
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

A Molnár szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A különböző gabonafélék feldolgozását végző üzemek munkaterületein:



  • nyers- és alapanyagok átvétele, minősítése, tárolása,

  • gabona termények szárítása és tisztítása,

  • gabonák őrlése és hántolása,

  • keveréktakarmányok gyártása,

  • késztermékek minősítése, csomagolása, raktározása.


A technológiai műveletek és folyamatok előírásainak betartása, valamint a gépek, berendezések biztonságos (baleset- és tűzvédelmi) kezelése alapvető követelmény.

A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalma
  • a munkafolyamathoz szükséges anyagmennyiségeket és termelési időt megtervezni,
  • alapvető szakmai méréseket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni,
  • gabonát- és alapanyagok raktározási tevékenységet végezni,
  • működtetni a gabonatárolási és a gabonaszárítási technológiai folyamatot,
  • malmi feldolgozásra előkészíteni a gabonát,
  • működteti a malmi technológiai folyamatot,
  • működtetni a keveréktakarmány-gyártás technológiai folyamatát,
  • ellenőrizni a technológiai feldolgozás hatékonyságát,
  • elvégezni a technológia befejező műveleteit,
  • biztosítani a zavartalan technológiai folyamatot,
  • betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
  • sematikus ábrákat és folyamatábrákat értelmezni,
  • elvégezni a tevékenységéhez kapcsolódó kézi és számítógépes adminisztrációt.


Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
31 541 06 Keveréktakarmány-gyártórészszakképesítés
34 541 01Édesipari termékgyártószakképesítés
54 541 01Élelmiszeripari analitikus technikusszakképesítés
54 541 02Élelmiszeripari technikusszakképesítés
34 541 07Erjedés-és üdítőital-ipari termékgyártószakképesítés
34 541 03Húsipari termékgyártószakképesítés
34 541 08Kistermelői élelmiszerelőállító, falusi vendéglátószakképesítés
34 541 05Pékszakképesítés
34 541 06Szőlész-borászszakképesítés
34 541 09Tartósítóipari szakmunkásszakképesítés
34 541 10Tejipari szakmunkásszakképesítés
34 541 11Pék-cukrászszakképesítés

A Molnár képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.


Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség:

nincs


Előírt gyakorlat:

nincs


Pályaalkalmassági követelmények: nincs
Szakmai alkalmassági követelmények:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
Szintvizsga: nappali rendszerű oktatás vagy a nappali oktatás munkarendje szerint szervezett felnőttoktatás esetén kötelező
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

3 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 140 óra, a 10. évfolyamot követően 140 óra;

2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160 óra



Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
Maximális óraszáma: 960 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)
Esti

Az 34 541 04 azonosító számú, Molnár megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

11499-12 Foglalkoztatás II.

10936-12 Gabonafeldolgozás

10935-12 Tárolás, szárítás, keveréktakarmány-gyártás

10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei

11497-12 Foglalkoztatás I.


A Molnár komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.






Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu