Malom- és keveréktakarmány-ipari szaktechnikus - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Malom- és keveréktakarmány-ipari szaktechnikus
  • A szakképesítés OKJ száma: 55 541 05
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés-ráépülés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar
  • A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Malom- és keveréktakarmány-ipari szaktechnikus - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
3133
Földmérő és térinformatikai technikus

A malom- és keveréktakarmány-ipari szaktechnikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A malom- és keveréktakarmány-ipari technikus a malom, illetve keveréktakarmány üzemekben önállóan vagy mérnöki irányítással az alapanyagok minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, tárolásában, a minőség megóvásában, feldolgozásában, a félkész és késztermék tárolási, csomagolási és forgalmazási munkáiban és ezek megszervezésében vesz részt.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • kimérni, kiméretni a szükséges alapanyagokat,
  • tárolási utasítást készíteni,
  • meghatározni a kondicionálás, pihentetés jellemzőit,
  • szitasémát olvasni, értelmezni,
  • beállítani, működtetni a takarmánykeverő-, malom-, hántoló üzem gépeit,
  • termelésszervezési feladatokat végezni,
  • minőségbiztosítási dokumentumokat vezetni,
  • gyártásközi fizikai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni,
  • termékgyártás energiagazdálkodását megszervezni,
  • mellékterméket, hulladékot kezelni,
  • munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni,
  • terméket értékesíteni,
  • vállalkozást indítani, működtetni

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
54 541 02
szakképesítés

A képzés feltételei

A malom- és keveréktakarmány-ipari szaktechnikus képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

nincs

Iskolai előképzettség:

nincs
  • Szakmai előképzettség:

    54 541 02 Élelmiszeripari technikus szakképesítés


  • Előírt gyakorlat:

    nincs

  • Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 1 év
Minimális óraszáma: 480 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)
Esti

A(z) 55 541 05 azonosító számú, Malom- és keveréktakarmány-ipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 10916-12 Malom- és keveréktakarmány-ipari termékgyártás

A malom- és keveréktakarmány-ipari szaktechnikus komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt modulzáró vizsga eredményes letétele.


Iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak – a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint – egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu