Konyhai részlegvezető - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Konyhai részlegvezető
  • A szakképesítés OKJ száma: 35 811 06
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Konyhai részlegvezető - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A konyhai részlegvezető szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A Konyhai részlegvezető, a vendéglátó egységben a konyha magas szintű szakmai irányítója. Beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységeket irányít és felügyel. Szervezi és ellenőrzi a konyha működését. Kialakítja, üzletpolitikáját ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka- és tulajdonvédelmi előírások betartását, gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról. Teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik az egységben lévő eszközökért.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • vállalkozást alapítani és működtetni
  • anyagi felelősséggel gazdálkodni
  • megszervezni, és irányítani a konyha/részleg napi munkáját
  • ellenőrizni a konyhában folyó tevékenységeket
  • szervezni és bonyolítani az üzlet, házon belüli és házon kívüli rendezvényeit
  • betartani és betartatni az üzletek működésére vonatkozó jogszabályi előírásokat
  • vendégpanaszokat kezelni

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 811 04
szakképesítés

A képzés feltételei

A konyhai részlegvezető képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

nincs

Iskolai előképzettség:

alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség:

    34 811 04 Szakács


  • Előírt gyakorlat:

    Szakács szakképesítéssel betölthető munkakörben, a képzés megkezdését megelőző 5 évben szerzett, legalább 3 év összefüggő gyakorlat

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 500 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 35 811 06 azonosító számú, Konyhai részlegvezető megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11531-16 Ételkészítés technológia
  • 11530-16 Kommunikáció
  • 11529-16 Szállodai és éttermi szoftverek működtetése
  • 11527-16 Vendéglátó gazdálkodás
  • 11528-16 Élelmiszerbiztonság

A konyhai részlegvezető komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Egy, az adott tanévet megelőző évben minősített (pl.: a GaultMillau étterem kalauz szerint legalább 11 pontot elért, vagy annál jobb, vagy a Michelin Guide étterem kalauz szerint legalább bib gourmand, vagy annál jobb) európai étterem konyháján szerzett két hét igazolt (80-100 óra) összefüggő szakmai gyakorlat.


Záró dolgozat készítése az összefüggő szakmai gyakorlat tapasztalatai alapján. A konyha szervezése, gazdálkodási sajátosságai, a termelő tevékenység egyes részleteinek elemző bemutatása. A konyha gazdálkodásának statisztikai, matematikai eszközökkel történő elemzése. Az elemzés alapján a fejlesztési lehetőségek bemutatása.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu