Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő
A szakképesítés OKJ száma: 32 521 02
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Gépgyártás, műszer- és fémipar (521)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Elektrotechnika-elektronika

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7341Villamos gépek és készülékek műszerésze, javítójaPLC programozó
Elektromos gép- és készülékszerelő
Elektrolakatos
Elektromechanikai műszerész
Háztartás-elektronikai műszerész
Villamossági szerelő
Akkumulátor-javító és kezelő
Autóelektronikai műszerész
Automatikai műszerész
Ügyvitel-technikai műszerész
Híradástechnikai műszerész
Mechatronikai műszerész
Mechatronikai szerelő


Ágazati besorolás: Elektrotechnika-elektronika
A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépeket szerel, telepít, beüzemel, javít, karbantart (hűtő-, és a gázüzemű készülékek, berendezések kivételével).

A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalma
  • egyszerű multimédiás és kommunikációs alkalmazásokat kezelni
  • vevőszolgálati tevékenységet végezni
  • műhelyben (szervizben), vagy a javítási helyszínen írásos dokumentumban (munkalapon) rögzíteni a készülék műszaki, azonosító és egyéb adatait, valamint az észlelt/bejelentett hibajelenséget
  • megfelelően kiállított bizonylat ellenében átvenni, és a javító helyre szállítani/szállítatni a készüléket
  • műszaki dokumentációk (terv, kapcsolási rajz, gépkönyv) alapján a bejelentett és a tapasztalt hibajelenséget elemezve alkalmas műszerek, villamos és mechanikai kézi és gépi szerszámok használatával behatárolni és megállapítani a készülékek/berendezések hibáját/hibáit
  • javításhoz katalógusból, vagy egyéb módon (kereskedelem) anyagot, vagy alkatrészt vásárolni/rendelni
  • dokumentációk (tervek, műszaki előírások) alapján a helyszínen felmérést végezni
  • kiviteli tervek, vagy egyéb dokumentáció alapján szerelni, telepíteni a háztartási, kereskedelmi vendéglátóipari készülékeket, berendezéseket
  • szükség esetén kooperálni a társszakmák képviselőivel
  • próbaüzemet tartani, majd üzembe helyezni a szerelt/telepített készüléket, berendezést
  • átadni a működőképes és a biztonságtechnikai vizsgálatokon is megfelelt készüléket/berendezést
  • kiállítani a szükséges dokumentumokat, bizonylatokat (számlát), és tájékoztatást adni a gép készülék használatról,szükség esetén tájékoztatni a javítás munkagaranciájáról
  • tevékenysége közben betartani a környezetvédelmi-, tűzvédelmi- és a villamos és az egyéb biztonságtechnikai előírásokat


Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
31 521 11Háztartási gépszerelőrészszakképesítés

A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

a képzés megkezdhető az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában


Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
Szakmai előképzettség:

nincs


Előírt gyakorlat:

nincs


Pályaalkalmassági követelmények: nincs
Szakmai alkalmassági követelmények:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs



Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 800 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 32 521 02 azonosító számú, Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

11499-12 Foglalkoztatás II.

11271-12 A munkatevékenység dokumentálása

12081-16 Kereskedelmi és vendéglátóipari gépek telepítése, szerelése

11911-16 Háztartási gépek telepítése, szerelése

12079-16 Kereskedelmi és vendéglátóipari gépek javítása

11910-16 Háztartási gépek javítása

10007-12 Informatikai és műszaki alapok

11497-12 Foglalkoztatás I.


A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.






Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu