Keksz- és ostyagyártó - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Keksz- és ostyagyártó
  • A szakképesítés OKJ száma: 31 541 17
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás
  • A szakképesítés típusa: részszakképesítés
  • Szakmacsoport: Élelmiszeripar
  • A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Keksz- és ostyagyártó - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök

A keksz- és ostyagyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A keksz- és ostyagyártó irányítással édesipari üzemekben édesipari lisztes árukat gyárt.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • felkészülni a munkára,
  • előkészíteni a munkafolyamatokat,
  • alapméréseket végezni,
  • eszközöket használni, gépeket kezelni, szabályozni,
  • a tevékenységre vonatkozó munkavédelmi előírásokat betartani,
  • lisztes árukhoz tésztákat készíteni, alakítani, sütni; töltelékes termékeket tölteni,
  • termékeket mártani, talpazni, bevonni,
  • betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat,
  • alapszintű adminisztrációs munkát végezni.

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja

A képzés feltételei

A keksz- és ostyagyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában

Iskolai előképzettség:

alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség:

    nincs


  • Előírt gyakorlat:

    nincs

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 320 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 31 541 17 azonosító számú, Keksz- és ostyagyártó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11919-16 Élelmiszerelőállítási alapismeretek
  • 10889-12 Édesipari tartóssütemény gyártás

A keksz- és ostyagyártó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu