Húskészítmény gyártó - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Húskészítmény gyártó - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Húskészítmény gyártó
A szakképesítés OKJ száma: 31 541 05
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7111Bolti hentesDisznósajtkészítő

Hús- és szalonnasózó, pácoló
Húsaprító

Húselőkészítő

Húsfüstölő

Húsipari termékgyártó
Húsosztályozó

Hús-sózó
Hússzeletelő

Kolbászkészítő

Kolbászpározó

Pácoló, fűszerező
Sonkafőző

Sonkatöltő

Szalámitöltő
Szalonnasózó

Szárazáru készítő
Zsírolvasztó


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: földművelődésügyi miniszter

A Húskészítmény gyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével,
aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaátvenni a munkaterületet, - anyagokat átvenni, raktározni, - felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket, - betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat, - alapméréseket végezni, - adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni, - másodlagos feldolgozást végezni, - félkész és késztermékeket készíteni, - hőkezelt töltelékes húskészítményeket gyártani, - sózott, pácolt húskészítményeket gyártani, - nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani, - zsírolvasztást végezni, - húskonzervet készíteni, - tartósító műveleteket végezni, - befejező műveleteket végezni, - eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni, - betartani a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat.

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Húskészítmény gyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Előírt gyakorlat: nincs
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

20%-elmélet
80%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 240-360 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 31 541 05 azonosító számú, Húskészítmény gyártó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás

10928-16 Darabolás, csontozás

10929-16 Másodlagos húsipari feldolgozás


A Húskészítmény gyártó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes
letétele




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu