Hús- és baromfiipari szaktechnikus - OKJ 2019 tanfolyam, képzés
Kedves Érdeklődő!
Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!
Általános adatok:
Szakképesítés megnevezése: Hús- és baromfiipari szaktechnikusA szakképesítés OKJ száma: 55 541 04
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés-ráépülés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök: | ||
Feor száma: | Feor megnevezése: | Betölthető munkakörök: |
3113 | Élelmiszer-ipari technikus | Hús- és baromfiipari technikus Húsipari technikus |
Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: földművelődésügyi miniszter
A Hús- és baromfiipari szaktechnikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszer-ipari üzemekben vagy laboratóriumokban az élelmiszeralapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási
munkáiban vesz részt a hús- és baromfifeldolgozás területén.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

Kapcsolódó szakképesítések:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés: | ||
Azonosító száma: | Megnevezése: | A kapcsolódás módja: |
A Hús- és baromfiipari szaktechnikus képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák: nincsIskolai előképzettség: nincs
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nincs
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs
Elmélet/gyakorlat aránya:
40%-elmélet60%-gyakorlat
A képzés maximális időtartama:
Szakképzési évfolyamok száma: 1 évMaximális óraszáma: 480-720 óra
Választható képzési formák:
NappaliEsti
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)
Az 55 541 04 azonosító számú, Hús- és baromfiipari szaktechnikus megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
10915-12 Hús- és baromfiipari termékelőállítás
A Hús- és baromfiipari szaktechnikus komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményesletétele.
Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített
tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott
követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével
Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu