Fogadós - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Fogadós - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Fogadós
A szakképesítés OKJ száma: 34 811 06
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: vendéglátás-turisztika

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
1332Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetőjeCsárda üzletvezetője
Étterem üzletvezetője
Kertvendéglő üzletvezetője
Vendéglő üzletvezetője


Ágazati besorolás: vendéglátás-turisztika
A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

A Fogadós szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A fogadós legfontosabb feladata, a turizmusban résztvevő hazai- és külföldről érkező vendégek,
fogadókban történő szakszerű kiszolgálása, ellátása: a vendéglátóegységhez fűződő szervezési,
gazdálkodási, üzletviteli és marketing alapok ellátása, a vendégek fogadása, kiszolgálása, a fogadó
konyhájához és étterméhez fűződő alapvető vendéglátóipari tevékenységek-, továbbá a vendégek
programjainak szervezéséhez és lebonyolításához fűződő segítő tevékenységek ellátása.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaa vendégek fogadására, és az alapvető recepcióhoz fűződő tevékenységek ellátására a vendégek szakszerű kiszolgálására az éttermi egységben, illetve a szobákban egyaránt egyszerűbb konyhai feladatok, előkészítések, reggelik büfébekészítések szakszerű ellátására az élelmiszerbiztonság és a fogyasztóvédelem támasztotta követelmények ellátására a vendéglátóegység biztonságos működtetésére az üzlet arculatának és működésének megtervezésére a gazdaságos működés megtervezésére, és a gazdaságos üzemelés működtetésére a vendéglátóüzletekkel szemben támasztott higiéniai követelmények betartására a HACCP rendszer működtetésére alapvető marketing feladatok ellátására az alkalmazottak kiválasztására, és a humánerőforrás gazdaságos felhasználásának megtervezésére a hazai legjellemzőbb turisztikai attrakciók bemutatására a programok szervezésével és lebonyolításával összefüggő legfontosabb ismeretek felhasználására

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Fogadós képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében a Vendéglátás-turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nincs
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nappali re
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 3 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 140 óra, a 10. évfolyamot követően 140 óra; 2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160 óra

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
Maximális óraszáma: 900-1300 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Esti
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 34 811 06 azonosító számú, Fogadós megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10044-12 Élelmiszer, fogyasztóvédelem

11793-16 Fogadós szakmai tevékenységei

10049-12 Konyhai kisegítés

10048-12 Ételkészítés alapjai

10045-12 Gazdálkodás

11794-16 Fogadós napi tevékenységei

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság


A Fogadós komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga
eredményes letétele.
Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak
szerint teljesített tantárgyak a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint ?
egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu