Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs - OKJ 2018 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs - OKJ 2018 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs
A szakképesítés OKJ száma: 31 541 14
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
3135Minőségbiztosítási technikusMinőségbiztosítási asszisztens
Minőségbiztosítási ügyintéző
Minőségirányítási megbízott
Termékvizsgáló
Élelmiszervizsgáló


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: földművelődésügyi miniszter

Az Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Az élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs képes önállóan vagy mérnöki irányítással kezelni a
minőségbiztosításhoz szükséges műszereket és a dokumentációt nyilvántartani. Ismeri a minőségbiztosításhoz
szükséges előírásokat, közreműködik az üzemi szabályozások kialakításában, részt vesz a
folyamatszabályozásban, javaslatot tesz az ellenőrzési módszerekre. Közreműködik a dokumentációk
kidolgozásában, hibaanalíziseket végez.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmamunkaterületet, munkafolyamatokat előkészíteni, - mintát venni, mintát előkészíteni, - alapvető mikrobiológiai, higiéniai vizsgálatokat végezni, - jogszabályokat értelmezni, - minőségbiztosítási dokumentumokat, nyilvántartásokat létrehozni, kezelni, - auditokon részt venni, - együttműködni a vezetőkkel, a termelés irányítóival.

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

Az Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Előírt gyakorlat: nincs
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

60%-elmélet
40%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 240-320 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 31 541 14 azonosító számú, Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11941-16 Mikrobiológia

10904-16 Higiénia és minőségbiztosítás


Az Élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes
letétele.




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu