Élelmiszer-, vegyiáru eladó - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Élelmiszer-, vegyiáru eladó - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Élelmiszer-, vegyiáru eladó
A szakképesítés OKJ száma: 31 341 05
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Nagy- és kiskereskedelem (341)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
5113Bolti eladóÉlelmiszer- és vegyiáru-eladó
Zöldség-, gyümölcs eladó
ABC-eladó
Áruházi eladó
Élelmiszerbolti eladó


Ágazati besorolás: Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

Az Élelmiszer-, vegyiáru eladó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működésével kapcsolatos eladói feladatokat.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaSegíteni az árubeszerzést Átvenni az árut Készletezési, raktározási feladatokat végezni a korszerű eladói technikák alkalmazásával magyar és idegen nyelven kiszolgálni a vásárlót alkalmazni az eladóval szemben támasztott viselkedési formákat és magatartási szabályokat szakszerűen használni a kereskedelmi munkát segítő gépi berendezéseket a kereskedelmi egységben használatos bizonylatokat kitölteni és kezelni értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat végezni pénztárgépet kezelni, az ellenérték elszámolás során készpénzes, és készpénzkímélő fizetési módokat használni, Értékesítési tevékenységet végezni kereskedelmi egységet szabályszerűen üzemeltetni

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

Az Élelmiszer-, vegyiáru eladó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: A képzés megkezdhető az e rendelet 3. számú mellékletében a Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség, vagy iskolai előképzettség hiányában
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nincs
Pályaalkalmassági követelmények: nincs
Szakmai alkalmassági követelmények:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 240-480 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 31 341 05 azonosító számú, Élelmiszer-, vegyiáru eladó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11992-16 Kereskedelmi ismeretek

11691-16 Eladástan

10028-16 Élelmiszerek és vegyi áruk forgalmazása


Az Élelmiszer-, vegyiáru eladó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu