Diétás cukrász - OKJ 2020 tanfolyam, képzés

Általános adatok

  • Szakképesítés megnevezése: Diétás cukrász
  • A szakképesítés OKJ száma: 35 811 05
  • Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
  • A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
  • A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
  • A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Diétás cukrász - OKJ 2020 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő! Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök

Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
5135
Cukrász
  • Fagylaltkészítő
  • Karamell cukrász
  • Lágyfagylaltos
  • Marcipánfigura készítő
  • Süteménykészítő
  • Tortakészítő

A diétás cukrász szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A diétás cukrász a közétkeztetés területén, a vendéglátás cukrászati termelő egységeiben a szállodákban dietetikus által ellenőrzött anyaghányad és technológia alapján diétás cukrászati félkész és késztermékeket elállít elő.

A szakképesítéssel rendelkező képes:

  • a különleges étrendhez igazodó cukrászati termékek nyersanyagit kiválasztani
  • az étrendhez nem megfelelő nyersanyagokat szakszerűen helyettesíteni
  • az allergén anyagok kikerülésével cukrászati termékeket készíteni
  • tápanyag és energia tartalomszámításokat végezni
  • diabetikus cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • glutén mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • laktóz mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • tejfehérje mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • tojás mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • a megrendelők számára a termék összetételéről szakszerű felvilágosítást adni.

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
34 811 01
szakképesítés

A képzés feltételei

A diétás cukrász képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

nincs

Iskolai előképzettség:

alapfokú iskolai végzettség
  • Szakmai előképzettség:

    34 811 01 Cukrász


  • Előírt gyakorlat:

    a cukrász szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően 2 év

  • Pályaalkalmassági követelmények: nincs
  • Szakmai alkalmassági követelmények: nincs
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 210 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

A(z) 35 811 05 azonosító számú, Diétás cukrász megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:

  • 11526-16 Diétás cukrászati termékkészítés

A diétás cukrász komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele. Az elméleti és a gyakorlati oktatásról a hiányzás mértéke nem haladhatja meg a 20%-ot.


Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu