Diétás cukrász - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Diétás cukrász - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Diétás cukrász
A szakképesítés OKJ száma: 35 811 05
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811)
A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
5135CukrászFagylaltkészítő
Karamell cukrász
Lágyfagylaltos
Marcipánfigura készítő
Süteménykészítő
Tortakészítő


Ágazati besorolás: Vendéglátás-turisztika
A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

A Diétás cukrász szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A diétás cukrász a közétkeztetés területén, a vendéglátás cukrászati termelő egységeiben a szállodákban dietetikus által ellenőrzött anyaghányad és technológia alapján diétás cukrászati félkész és késztermékeket elállít elő.

A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalma
  • a különleges étrendhez igazodó cukrászati termékek nyersanyagit kiválasztani
  • az étrendhez nem megfelelő nyersanyagokat szakszerűen helyettesíteni
  • az allergén anyagok kikerülésével cukrászati termékeket készíteni
  • tápanyag és energia tartalomszámításokat végezni
  • diabetikus cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • glutén mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • laktóz mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • tejfehérje mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • tojás mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni
  • a megrendelők számára a termék összetételéről szakszerű felvilágosítást adni.


Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
34 811 01Cukrászszakképesítés

A Diétás cukrász képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák:

nincs


Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség:

34 811 01 Cukrász


Előírt gyakorlat:

a cukrász szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően 2 év


Pályaalkalmassági követelmények: nincs
Szakmai alkalmassági követelmények: nincs
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: igen
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama:

nincs



Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 210 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 35 811 05 azonosító számú, Diétás cukrász megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11526-16 Diétás cukrászati termékkészítés


A Diétás cukrász komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele. Az elméleti és a gyakorlati oktatásról a hiányzás mértéke nem haladhatja meg a 20%-ot.






Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu