Diétás cukrász - OKJ 2019 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Diétás cukrász - OKJ 2019 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Diétás cukrász
A szakképesítés OKJ száma: 35 811 05
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811)
A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
Szakmacsoport: vendéglátás-turisztika

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
5135CukrászDiétás cukrász


Ágazati besorolás: vendéglátás-turisztika
A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

A Diétás cukrász szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A diétás cukrász a közétkeztetés területén, a vendéglátás cukrászati termelő egységeiben a
szállodákban dietetikus által ellenőrzött anyaghányad és technológia alapján diétás cukrászati
félkész és késztermékeket elállít elő.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaa különleges étrendhez igazodó cukrászati termékek nyersanyagit kiválasztani az étrendhez nem megfelelő nyersanyagokat szakszerűen helyettesíteni az allergén anyagok kikerülésével cukrászati termékeket készíteni tápanyag és energia tartalomszámításokat végezni diabetikus cukrászati félkész és késztermékeket készíteni glutén mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni laktóz mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni tejfehérje mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni tojás mentes cukrászati félkész és késztermékeket készíteni a megrendelők számára a termék összetételéről szakszerű felvilágosítást adni.

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Diétás cukrász képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: nincs
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: 34 811 01 Cukrász
Előírt gyakorlat: a cukrász szakma munkaterületén a szakirányú képesítést megszerzését követően 2 év
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 210-310 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 35 811 05 azonosító számú, Diétás cukrász megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11526-16 Diétás cukrászati termékkészítés


A Diétás cukrász komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga
eredményes letétele.
Az elméleti és a gyakorlati oktatásról a hiányzás mértéke nem haladhatja meg a 20%-ot.




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu