Cukrászati részlegvezető - OKJ 2018 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Cukrászati részlegvezető - OKJ 2018 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Cukrászati részlegvezető
A szakképesítés OKJ száma: 35 811 04
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás (811)
A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
Szakmacsoport: vendéglátás-turisztika

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
1332Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetőjeBárvezető
Cukrászdavezető
Csárda üzletvezetője
Étterem üzletvezetője
Éttermi és rendezvényigazgató
Éttermi igazgató
Éttermi üzletvezető
Hidegkonyha-vezető
Kertvendéglő üzletvezetője
Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
Népkonyha vezetője
Szállodai cukrászda üzletvezetője
Szállodai salátabár üzletvezetője
Vendéglő üzletvezetője


Ágazati besorolás: vendéglátás-turisztika
A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter

A Cukrászati részlegvezető szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A cukrászati részlegvezető a cukrászüzemben, cukrászdában a beszerzési, termelési, értékesítési és
raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Szervezi és ellenőrzi a cukrászműhely működését.
Kialakítja üzletpolitikáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Megszervezi az egység
adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka- és tulajdonvédelmi előírásokat valamint
gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról. Teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik
az egységben lévő eszközökért.
A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmavállalkozást alapítani és működtetni anyagi felelősséggel gazdálkodni megszervezni, és irányítani a cukrászműhely/cukrászda napi munkáját ellenőrizni cukrászműhelyben folyó tevékenységeket szervezni és bonyolítani a cukrászüzem házon belüli és házon kívüli rendezvényeit betartani és betartatni az üzletek működésére vonatkozó jogszabályi előírásokat szakmailag támogatni a vállalkozás internetes jelenlétét ellenőrizni a folyamatos minőséget motiválni önmagát és környezetét

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
34 811 01Cukrászszakképesítés

A Cukrászati részlegvezető képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: nincs
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: 34 811 01 Cukrász
Előírt gyakorlat: Cukrász szakképesítéssel betölthető munkakörben szerzett legalább 5 éves összefüggő gyakorlat
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 480 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 35 811 04 azonosító számú, Cukrászati részlegvezető megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


11534-16 Cukrász gazdálkodási ismeretek

11533-16 Cukrász élelmiszerbiztonság

11532-16 Nemzetközi cukrászati termékek készítése


A Cukrászati részlegvezető komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az előírt valamennyi modulzáró vizsga
eredményes letétele.





Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu