Bolti hentes - OKJ 2018 tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Bolti hentes - OKJ 2018 tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Bolti hentes
A szakképesítés OKJ száma: 31 541 01
Megfeleltetés: (még nincs adatunk)
A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7111Bolti hentesCsontozó
Húsaprító
Húselőkészítő
Húsosztályozó
Húsvizsgáló
Hússzeletelő
Kézi csontozó (húsipari)
Sertéscsontozó


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: földművelődésügyi miniszter

A Bolti hentes szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Húsrészeket szakszerűen előkészíti, testtáji darabolást, csontozást végez, hús és húskészítmény hűtőpultra helyezését végzi, kereskedelemben értékesítést végez, kiszolgálja a vevőket.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaátvenni a munkaterületet, - anyagokat átvenni, készletezni, - felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket, - betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és minőségbiztosítási előírásokat, - testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani, - húsrészeket formázni, csontozni, - kereskedelemben húst és húskészítményt értékesíteni, kiszolgálni, - hús, húskészítmény pultra történő előkészítését végezni, - vevőket kiszolgálni, - adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni, - eszközöket használni, gépeket kezelni, - betartani a tevékenységre vonatkozó előírásokat.

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Bolti hentes képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: iskolai előképzettség hiányában a képzés megkezdhető a 3. mellékletben az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
Előírt gyakorlat: nincs
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

20%-elmélet
80%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 240-360 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 31 541 01 azonosító számú, Bolti hentes megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10891-16 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás

10928-16 Darabolás, csontozás

10930-16 Húsipari értékesítés


A Bolti hentes komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes
letétele




Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu