Vendéglátó-üzletvezető - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés
Általános adatok
- Szakképesítés megnevezése: Vendéglátó-üzletvezető
- A szakképesítés OKJ száma: 35 811 02
-
Megfeleltetés:
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint - A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés-ráépülés
- A szakképesítés tanulmányi területe: Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás
- A szakképesítés típusa: szakképesítés-ráépülés
- Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
- A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter
- Jegyzékbe kerülés éve: 2012
-
Az SzVK letöltése:
35_811_02_Vendeglato_uzletvezeto.pdf
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök
Feor száma
Feor megnevezése
Betölthető munkakörök
- Bárvezető
- Cukrászdavezető
- Cukrászüzem vezető
- Csárda üzletvezetője
- Étterem üzletvezetője
- Konyha-vezető (Séf)
- Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
- Népkonyha vezetője
- Vendéglő üzletvezetője
A vendéglátó-üzletvezető szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
A vendéglátó üzletvezető a vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Szervezi és ellenőrzi az üzlet működését. Kialakítja üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Megszervezi az egység adminisztrációs rendjét, biztosítja a tűz-, munka- és tulajdonvédelmi előírások betartását, gondoskodik a higiéniás szabályok betartásáról. Teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartozik az egységben lévő eszközökért.A szakképesítéssel rendelkező képes:
vállalkozást alapítani és működtetni üzleti tervet készíteni gazdasági elemzéseket végezni anyagi felelősséggel gazdálkodni megszervezni, és irányítani a vendéglátó üzlet napi munkáját piackutatást végezni, felmérni a vendégek igényeit, meghatározni az üzlet választékát ellenőrizni a vendéglátó üzletben folyó tevékenységeket szervezni és bonyolítani a vendéglátó üzlet házon belüli és házon kívüli rendezvényeit betartani és betartatni az üzletek működésére vonatkozó jogszabályi előírásokat reklámozni a vendéglátó üzletet és szolgáltatásait vendégpanaszokat kezelni biztosítani a vállalkozás internetes jelenlétét