Sütőipari és gyorspékségi munkás - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Sütőipari és gyorspékségi munkás - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Sütőipari és gyorspékségi munkás
A szakképesítés OKJ száma: 21 541 02
Megfeleltetés: Pék, Gyorspékségi sütő és eladó, Sütőipari munkás
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 0
Az SzVK letöltése: 21_541_02_sutoipari_es_gyorspeksegi_munkas.pdf

A Sütőipari és gyorspékségi munkás szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Felkészül a munkára, előkészíti a munkafolyamatokat. Kenyerek készítéséhez és a péksütemények-finom
pékáruk gyártásához (vizes, tejes, dúsított, tojással dúsított, omlós, leveles, egyéb) készített tésztát feldolgozza.
A feldolgozott tésztát vetőszerkezetre helyezi. A feldolgozott tésztát keleszti és vetés előkészítő műveletet végez.
Beállítja és ellenőrzi a kelesztés paramétereit. Beállítja, a sütési paramétereket és a megkelt félkész-terméket
kemencébe helyezi. Munkavégzése során eszközöket használ, gépeket kezel, berendezéseket üzemeltet és
betartja az egyes tevékenységekre vonatkozó (minőségi, élelmiszerbiztonsági, munkavédelmi, tűzvédelmi,
környezetvédelmi, valamint üzemi) előírásokat.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmafelkészülni a munkára - előkészíteni a munkafolyamatokat - alapméréseket végezni - eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni - befejező műveleteket végezni - feldolgozni a tésztát - tésztát keleszteni - tészta felületét kezelni - betartani a tevékenységére vonatkozó előírásokat - adminisztrációs munkát végezni

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Sütőipari és gyorspékségi munkás képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: nincs
Iskolai előképzettség: befejezett iskolai előképzettséget nem igényel
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 400-600 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 21 541 02 azonosító számú, Sütőipari és gyorspékségi munkás megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:



A Sütőipari és gyorspékségi munkás komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A Sütőipari és gyorspékségi munkás résszakképesítések:

-

A Sütőipari és gyorspékségi munkás ráépülések:

-



Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu