Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő
A szakképesítés OKJ száma: 32 521 02
Megfeleltetés: Kereskedelmi és vendéglátóipari gépszerelő
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: alsó középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Gépgyártás, műszer- és fémipar (521)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Elektrotechnika-elektronika

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7341Villamos gépek és készülékek műszerésze, javítójaHáztartásigép-szerelő,
Villamosgép- és készülék szerelő,
Elektrolakatos


Ágazati besorolás: Villamosipar és elektronika
A szakképesítésért felelős miniszter: szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 2006
Az SzVK letöltése: 32_521_02_Kereskedelmi_haztartasi_es_vendeglatoipari_gepszerelo.pdf

A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépek szerelése, telepítése, beüzemelése, javítása, karbantartása (hűtő-, és a gázüzemű készülékek, berendezések kivételével).A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaegyszerű multimédiás és kommunikációs alkalmazásokat kezelni vevőszolgálati tevékenységet végezni műhelyben (szervizben), vagy a javítási helyszínen írásos dokumentumban (munkalapon) rögzíteni a készülék műszaki, azonosító és egyéb adatait, valamint az észlelt/bejelentett hibajelenséget megfelelően kiállított bizonylat ellenében átvenni, és a javító helyre szállítani/szállítatni a készüléket műszaki dokumentációk (terv, kapcsolási rajz, gépkönyv) alapján a bejelentett és a tapasztalt hibajelenséget elemezve alkalmas műszerek, villamos és mechanikai kézi és gépi szerszámok használatával behatárolni és megállapítani a készülékek/berendezések hibáját javításhoz katalógusból, vagy egyéb módon (kereskedelem) anyagot, vagy alkatrészt rendelni dokumentációk (tervek, műszaki előírások) alapján - a helyszínen - felmérést végezni kiviteli tervek, vagy egyéb dokumentáció alapján szerelni, telepíteni a háztartási, kereskedelmi vendéglátóipari készülékeket, berendezéseket szükség esetén kooperálni a társszakmák képviselőivel próbaüzemet tartani, majd üzembe helyezni a szerelt/telepített készüléket, berendezést átadni a működőképes és a biztonságtechnikai vizsgálatokon is megfelelt készüléket/berendezést kiállítani a szükséges dokumentumokat, bizonylatokat (számlát), és tájékoztatást ad a gép készülék használatról, valamint a javítás munkagaranciájáról is tevékenysége közben betartani a környezetvédelmi-, tűzvédelmi- és a biztonságtechnikai előírásokat

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 800-1200 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 32 521 02 azonosító számú, Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10007-12 Informatikai és műszaki alapok

11270-12 Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépek javítása

11271-12 A munkatevékenység dokumentálása

11272-12 Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépek telepítése, szerelése

11497-12 Foglalkoztatás I

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság


A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő résszakképesítések:

-

A Kereskedelmi, háztartási és vendéglátóipari gépszerelő ráépülések:

-



Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu