Húskészítmény gyártó - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Húskészítmény gyártó - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Húskészítmény gyártó
A szakképesítés OKJ száma: 31 541 05
Megfeleltetés: Húsipari termékgyártó
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: alsó középfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7111Bolti hentesDisznósajtkészítő
Hús- és szalonnasózó, pácoló
Húsaprító
Húselőkészítő
Húsfüstölő
Húsipari termékgyártó
Húsosztályozó
Hús-sózó
Hússzeletelő
Kolbászkészítő
Kolbászpározó
Pácoló, fűszerező
Sonkafőző
Sonkatöltő
Szalámitöltő
Szalonnasózó
Szárazáru készít


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 0
Az SzVK letöltése: 31_541_05_huskeszitmeny_gyarto.pdf

A Húskészítmény gyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Nyers vagy hőkezelt, töltelékes vagy darabos húskészítményeket állít elő a szükséges anyagok előkészítésével, aprításával, formázásával, töltésével, tartósításával.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaátvenni a munkaterületet - anyagokat átvenni, raktározni - felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket - betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat - alapméréseket végezni - adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni - másodlagos feldolgozást végezni - félkész és késztermékeket készíteni - hőkezelt töltelékes húskészítményeket gyártani - sózott, pácolt húskészítményeket gyártani - nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani - zsírolvasztást végezni - konzervet készíteni - tartósító műveleteket végezni - befejező műveleteket végezni - eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni - betartania a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Húskészítmény gyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

20%-elmélet
80%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 240-360 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 31 541 05 azonosító számú, Húskészítmény gyártó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei

10928-12 Darabolás, csontozás


A Húskészítmény gyártó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A Húskészítmény gyártó résszakképesítések:

-

A Húskészítmény gyártó ráépülések:

-



Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu