Húsipari termékgyártó - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Húsipari termékgyártó - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Húsipari termékgyártó
A szakképesítés OKJ száma: 34 541 03
Megfeleltetés: Húsipari termékgyártó
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7111Bolti hentesBolti hentes
Állatbontó
Állatkábító
Állatszúró
Bélfeldolgozó
Böllér
Csontozó
Disznósajtkészítő
Forrázó
Hentes és mészáros
Hús- és szalonnasózó, pácoló
Húsaprító
Húselőkészítő
Húsfüstölő
Húsipari termékgyártó
Húsosztályozó
Hús-sózó
Húsvizsgáló
Hússzel


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 0
Az SzVK letöltése: 34_541_03_husipari_termekgyarto.pdf

A Húsipari termékgyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaátvenni a munkaterületet - felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket - betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat - elsődleges feldolgozást és megelőző műveleteket végezni - darabolást, csontozást végezni - másodlagos feldolgozást végezni - félkész és késztermékeket készíteni - hőkezelt húskészítményeket gyártani - sózott, pácolt húskészítményeket gyártani - nyersen érlelt kolbászokat, szalámikat gyártani - konzervet készíteni - befejező műveleteket végezni - eszközöket használni, gépeket kezelni, berendezéseket üzemeltetni - betartani a tevékenységre vonatkozó előírásokat - alapméréseket végezni - adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni - a félkész vagy készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

A Húsipari termékgyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nappali re
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 3 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 140 óra, a 10. évfolyamot követően 140 óra; 2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160 óra

Elmélet/gyakorlat aránya:

30%-elmélet
70%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
Maximális óraszáma: 960-1440 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Esti
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 34 541 03 azonosító számú, Húsipari termékgyártó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei

10928-12 Darabolás, csontozás

10930-12 Húsipari értékesítés

11497-12 Foglalkoztatás I

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság


A Húsipari termékgyártó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele. Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott
követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.

A Húsipari termékgyártó résszakképesítések:

-

A Húsipari termékgyártó ráépülések:

-



Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu