√Člelmiszeripari labor√°ns - OKJ 2016-ig tanfolyam, k√©pz√©s

√Āltal√°nos adatok

  • Szakk√©pes√≠t√©s megnevez√©se: √Člelmiszeripari labor√°ns
  • A szakk√©pes√≠t√©s OKJ sz√°ma: 31 541 03
  • Megfeleltet√©s:
    A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
  • A szakk√©pes√≠t√©s szintje: als√≥ k√∂z√©pfok√ļ r√©szszakk√©pes√≠t√©s
  • A szakk√©pes√≠t√©s tanulm√°nyi ter√ľlete: √Člelmiszergy√°rt√°s
  • A szakk√©pes√≠t√©s t√≠pusa: r√©szszakk√©pes√≠t√©s
  • Szakmacsoport: √Člelmiszeripar
  • A szakk√©pes√≠t√©s√©rt felelŇĎs miniszter: √©lelmiszeripar√©rt felelŇĎs miniszter
  • Az SzVK let√∂lt√©se: 31_541_03_elelmiszeripari_laborans.pdf

A szakk√©pes√≠t√©ssel leggyakrabban bet√∂lthetŇĎ foglalkoz√°sok, munkak√∂r√∂k

Feor sz√°ma
Feor megnevezése
Bet√∂lthetŇĎ munkak√∂r√∂k
3113
√Člelmiszer-ipari technikus
  • √Člelmiszeripari labor√°ns
  • √Člelmiszeripari mikrobiol√≥giai labor√°ns

A √Člelmiszeripari labor√°ns szakk√©pes√≠t√©s munkater√ľlet√©nek r√∂vid, jellemzŇĎ le√≠r√°sa:

Az √©lelmiszeripari labor√°ns k√©pes a szakmai ismereteikre t√°maszkodva az √©lelmiszer-ipari nyersanyagok, f√©lk√©sz √©s k√©szterm√©kek analitikai vizsg√°lat√°t megszervezni √©s elv√©gezni, a m√©rt adatok elsŇĎdleges feldolgoz√°s√°t megoldani √©s a kapott eredm√©nyek alapj√°n az √©lelmiszereket minŇĎs√≠teni.

A szakk√©pes√≠t√©ssel rendelkezŇĎ k√©pes:

a munkater√ľletet elŇĎk√©sz√≠teni - mint√°t venni - mint√°k elŇĎk√©sz√≠t√©s√©t v√©gezni - a munkafolyamatot elŇĎk√©sz√≠teni - alapm√©r√©seket v√©gezni - laborat√≥riumi eszk√∂z√∂ket haszn√°lni - mint√°k √∂sszet√©tel√©nek minŇĎs√©gi meghat√°roz√°s√°t elv√©gezni - mint√°k √∂sszet√©tel√©nek mennyis√©gi meghat√°roz√°s√°t elv√©gezni - adminisztr√°ci√≥s munk√°t v√©gezni

A kapcsol√≥d√≥ szakk√©pes√≠t√©s, r√©sszakk√©pes√≠t√©s, szakk√©pes√≠t√©s r√°√©p√ľl√©s

Azonosító száma
Megnevezése
A kapcsolódás módja
Nincs kapcsolódó szakképesítés

A képzés feltételei

A √Člelmiszeripari labor√°ns k√©pz√©s megkezd√©s√©nek sz√ľks√©ges felt√©telei:

Bemeneti kompetenci√°k:
a k√©pz√©s megkezdhetŇĎ e rendelet 3. sz√°m√ļ mell√©klet√©ben az √©lelmiszeripari szakmacsoportra meghat√°rozott kompetenci√°k birtok√°ban

Iskolai elŇĎk√©pzetts√©g:
alapfok√ļ iskolai v√©gzetts√©g vagy iskolai elŇĎk√©pzetts√©g hi√°ny√°ban

  • Szakmai elŇĎk√©pzetts√©g: nincs
  • ElŇĎ√≠rt gyakorlat: nem
  • P√°lyaalkalmass√°gi k√∂vetelm√©nyek: sz√ľks√©gesek
  • Szakmai alkalmass√°gi k√∂vetelm√©nyek: sz√ľks√©gesek
  • Eg√©szs√©g√ľgyi alkalmass√°gi vizsg√°lat: sz√ľks√©gesek
  • Szintvizsga: nincs

Az iskolai rendszerŇĪ k√©pz√©sben az √∂sszef√ľggŇĎ szakmai gyakorlat idŇĎtartama:
nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Minimális óraszáma: 640-960 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren k√≠v√ľli, adott √≥rasz√°m√ļ k√©pz√©s (tanfolyami k√©pz√©s)

A(z) 31 541 03 azonos√≠t√≥ sz√°m√ļ, √Člelmiszeripari labor√°ns megnevez√©sŇĪ szakk√©pes√≠t√©s szakmai k√∂vetelm√©nymoduljainak list√°ja:

  • 10891-12 Mikrobiol√≥gia, higi√©nia √©s minŇĎs√©gbiztos√≠t√°s
  • 10892-12 √Člelmiszeranalitika
  • 10893-12 √Člelmiszeranalitikai vizsg√°latok

A √Člelmiszeripari labor√°ns komplex szakmai vizsg√°ra bocs√°t√°s felt√©telei:

Az iskolarendszeren k√≠v√ľli szakk√©pz√©sben az 5.2. pontban elŇĎ√≠rt valamennyi modulz√°r√≥ vizsga eredm√©nyes let√©tele.

Az oldalon tal√°lhat√≥ adatok t√°j√©koztat√≥ jellegŇĪek, a szakk√©pes√≠t√©sek hat√°lyos √©s a m√°r hat√°ly√°t vesztett szakmai √©s vizsga k√∂vetelm√©nyeit kiad√≥ rendeletekrŇĎl az al√°bbi hivatalos forr√°sokb√≥l t√°j√©koz√≥dhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu