Élelmiszeripari gépésztechnikus - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés
Kedves Érdeklődő!
Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!
Általános adatok:
Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari gépésztechnikusA szakképesítés OKJ száma: 54 521 01
Megfeleltetés: Élelmiszer-ipari gépsor- és rendszerüzemeltető
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Gépgyártás, műszer- és fémipar (521)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar
A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök: | ||
Feor száma: | Feor megnevezése: | Betölthető munkakörök: |
3116 | Gépész technikus | Élelmiszeripari gépésztechnikus |
Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 0
Az SzVK letöltése: 54_521_01_elelmiszeripari_gepesztechnikus.pdf
Az Élelmiszeripari gépésztechnikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat előkészítésében élelmiszeripari gépek és berendezések üzemebe-helyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban.
A szakképesítéssel rendelkező képes:

Kapcsolódó szakképesítések:
A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés: | ||
Azonosító száma: | Megnevezése: | A kapcsolódás módja: |
Az Élelmiszeripari gépésztechnikus képzés megkezdésének szükséges feltételei:
Bemeneti kompetenciák: nincsIskolai előképzettség: érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 5 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 70 óra, a 10. évfolyamot követően 105 óra, a 11. évfolyamot követően 140 óra; 2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160
Elmélet/gyakorlat aránya:
60%-elmélet40%-gyakorlat
A képzés maximális időtartama:
Szakképzési évfolyamok száma: 2 évMaximális óraszáma: nincs óra
Választható képzési formák:
NappaliEsti
Az 54 521 01 azonosító számú, Élelmiszeripari gépésztechnikus megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:
10925-12 Agrárműszaki alapok
10923-12 Gépek karbantartása, vezérlése
10924-12 Élelmiszeripari géptan
10894-12 Élelmiszeripari műveletek és gépek
10895-12 Általános élelmiszeripari technológiák
10890-12 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
11498-12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság
Az Élelmiszeripari gépésztechnikus komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:
Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.Az Élelmiszeripari gépésztechnikus résszakképesítések:
-Az Élelmiszeripari gépésztechnikus ráépülések:
-Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu