Élelmiszeripari gépésztechnikus - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Élelmiszeripari gépésztechnikus - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari gépésztechnikus
A szakképesítés OKJ száma: 54 521 01
Megfeleltetés: Élelmiszer-ipari gépsor- és rendszerüzemeltető
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Gépgyártás, műszer- és fémipar (521)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
3116Gépész technikusÉlelmiszeripari gépésztechnikus


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 0
Az SzVK letöltése: 54_521_01_elelmiszeripari_gepesztechnikus.pdf

Az Élelmiszeripari gépésztechnikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszeripari üzemekben részt vesz a gyártási folyamat előkészítésében élelmiszeripari gépek és berendezések üzemebe-helyezési, üzemeltetési és karbantartási munkáiban.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmafelismerni a jellemző élelmiszeripari műveleteket és azok gépeit - élelmiszeripari üzemek gépsorait üzembe helyezni, üzemeltetni, karbantartani, javítani - ellenőrizni a gépegységek működését - felmérni a javításhoz szükséges alkatrészeket, anyagokat - szét-, és összeszerelni a gépet, berendezést - felismerni az élelmiszeriparban alkalmazott vezérlési és szabályozási körök működését - egyszerű alkatrészt elkészíteni kézi és gépi alapeljárásokkal, hegesztéssel - kiválasztani a feladatnak megfelelő anyagminőséget - használni a gépészeti szabványokat - munkája során betartani a munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat - az élelmiszeripar különböző ágazataiban a technológiai folyamat legfőbb jellemzőit felismerni - vállalkozási tevékenység alapvető feladatait elvégezni

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

Az Élelmiszeripari gépésztechnikus képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: nincs
Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 5 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 70 óra, a 10. évfolyamot követően 105 óra, a 11. évfolyamot követően 140 óra; 2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160

Elmélet/gyakorlat aránya:

60%-elmélet
40%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
Maximális óraszáma: nincs óra

Választható képzési formák:

Nappali
Esti

Az 54 521 01 azonosító számú, Élelmiszeripari gépésztechnikus megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10925-12 Agrárműszaki alapok

10923-12 Gépek karbantartása, vezérlése

10924-12 Élelmiszeripari géptan

10894-12 Élelmiszeripari műveletek és gépek

10895-12 Általános élelmiszeripari technológiák

10890-12 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

11498-12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság


Az Élelmiszeripari gépésztechnikus komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.

Az Élelmiszeripari gépésztechnikus résszakképesítések:

-

Az Élelmiszeripari gépésztechnikus ráépülések:

-



Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu