Élelmiszeripari analitikus technikus - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Élelmiszeripari analitikus technikus - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Élelmiszeripari analitikus technikus
A szakképesítés OKJ száma: 54 541 01
Megfeleltetés: Élelmiszer-higiénikus
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: emeltszintű szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
3113Élelmiszer-ipari technikusÉlelmiszeripari laboráns
Élelmiszer-analitikus technikus
Élelmiszeripari mikrobiológiai laboráns


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 0
Az SzVK letöltése: 54_541_01_elelmiszeripari_analitikus_technikus.pdf

Az Élelmiszeripari analitikus technikus szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Az élelmiszeripari analitikus technikus képes a szakmai ismereteikre támaszkodva az élelmiszer-ipari nyersanyagok, félkész és késztermékek analitikai vizsgálatát megszervezni és elvégezni, a mért adatok elsődleges feldolgozását megoldani és a kapott eredmények alapján az élelmiszereket minősíteni, a középszintű élelmiszeranalitikai vezetői feladatokat ellátni, felsőfokú szakirányban továbbtanulni.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaa munkaterületet előkészíteni - mintát venni - minták előkészítését végezni - a munkafolyamatot előkészíteni - laboratóriumi méréseket végezni - laboratóriumi eszközöket, műszereket használni - minták összetételének minőségi meghatározását elvégezni - minták összetételének mennyiségi meghatározását elvégezni - adminisztrációs munkát végezni - a vizsgált mintát a kapott eredmények alapján minősíteni

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
31 541 03Élelmiszeripari laboránsrészszakképesítés

Az Élelmiszeripari analitikus technikus képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: nincs
Iskolai előképzettség: érettségi végzettség
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 5 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 70 óra, a 10. évfolyamot követően 105 óra, a 11. évfolyamot követően 140 óra; 2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160

Elmélet/gyakorlat aránya:

50%-elmélet
50%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 2 év
Maximális óraszáma: nincs óra

Választható képzési formák:

Nappali
Esti

Az 54 541 01 azonosító számú, Élelmiszeripari analitikus technikus megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10891-12 Mikrobiológia, higiénia és minőségbiztosítás

10894-12 Élelmiszeripari műveletek és gépek

10895-12 Általános élelmiszeripari technológiák

10892-12 Élelmiszeranalitika

10893-12 Élelmiszeranalitikai vizsgálatok

10890-12 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

11498-12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság


Az Élelmiszeripari analitikus technikus komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.

Az Élelmiszeripari analitikus technikus résszakképesítések:

Élelmiszeripari laboráns

Az Élelmiszeripari analitikus technikus ráépülések:

-



Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu