Édesipari termékgyártó - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Édesipari termékgyártó - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Édesipari termékgyártó
A szakképesítés OKJ száma: 34 541 01
Megfeleltetés: Édesipari termékgyártó
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: középfokú szakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: szakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7218Édesipari termékgyártóÉdesipari termékgyártó


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 0
Az SzVK letöltése: 34_541_01_edesipari_termekgyarto.pdf

Az Édesipari termékgyártó szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása: az édesipari termékgyártó szakmunkás feladata az édesipari félkész- és késztermékek szakszerű, gazdaságos előállítása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények, valamint az Élelmiszer törvény előírásainak maradéktalan betartása mellett. A szakmai követelményekben meghatározott feltételek alapján képes a gyártás folyamatait önállóan ellátni.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmatechnológiai és/vagy termelési számításokat végezni - átvenni és előkészíteni a gyártáshoz szükséges anyagokat - a munka megkezdése előtt ellenőrizni a gépeket, berendezéseket, eszközöket - felügyelni a gépek, berendezések működését, szükség esetén beavatkozni - részt venni a karbantartási munkákban - előkészíteni, ellenőrizni a csomagolóanyagokat, csomagolni a készterméket - a készterméket átadni a hűtő- vagy tároló raktárnak és/vagy elvégezni a raktározást - a hatályos szabályozások szerint kezelni a képződő hulladékot - alapanyagot vizsgálni és/vagy ellenőrizni - gyártásközi vizsgálatokat végezni - készterméket ellenőrizni és/vagy minősíteni - előírásoknak megfelelően mintát venni - beállítani az előírt paramétereket - adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni - elkészíteni az előírt összesítőket, jelentéseket

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:

Az Édesipari termékgyártó képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető e rendelet 3. számú mellékletében az élelmiszeripari szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában
Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nappali re
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: 3 évfolyamos képzés esetén a 9. évfolyamot követően 140 óra, a 10. évfolyamot követően 140 óra; 2 évfolyamos képzés esetén az első szakképzési évfolyamot követően 160 óra

Elmélet/gyakorlat aránya:

40%-elmélet
60%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 3 év
Maximális óraszáma: 960-1440 óra

Választható képzési formák:

Nappali
Esti
Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 34 541 01 azonosító számú, Édesipari termékgyártó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10885-12 Édesipari félkésztermék gyártás

10886-12 Cukorkagyártás

10887-12 Csokoládétermék-gyártás

10888-12 Kávé és pótkávé gyártás

10889-12 Édesipari tartóssütemény gyártás

10890-12 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

11497-12 Foglalkoztatás I

11499-12 Foglalkoztatás II.

11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság


Az Édesipari termékgyártó komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele. Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló bizonyítványban foglaltak szerint teljesített tantárgyak - a szakképzési kerettantervben meghatározottak szerint - egyenértékűek az adott követelménymodulhoz tartozó modulzáró vizsga teljesítésével.

Az Édesipari termékgyártó résszakképesítések:

-

Az Édesipari termékgyártó ráépülések:

-



Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu