Csontozó munkás - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés

Szeretnél értesítést kapni hol és mikor indul a(z) Csontozó munkás - OKJ 2016-ig tanfolyam, képzés?

Kedves Érdeklődő!

Az alábbi adatok megadásával próbáljuk az Önnek legmegfelelőbb tanfolyamot, képzést, képző intézményt megtalálni!

Hozzájárulok, hogy adataimat képző intézmények részére eljutassák!* 

* Kötelező mező

Általános adatok:

Szakképesítés megnevezése: Csontozó munkás
A szakképesítés OKJ száma: 21 541 01
Megfeleltetés: Csontozó munkás
A 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet szerint
A szakképesítés szintje: alapfokú részszakképesítés
A szakképesítés tanulmányi területe: Élelmiszergyártás (541)
A szakképesítés típusa: részszakképesítés
Szakmacsoport: Élelmiszeripar

A szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:
Feor száma: Feor megnevezése: Betölthető munkakörök:
7111Bolti hentesCsontozó
Húsaprító
Húselőkészítő
Húsosztályozó
Húsvizsgáló
Hússzeletelő
Kézi csontozó (húsipari)
Sertéscsontozó


Ágazati besorolás: Élelmiszeripar
A szakképesítésért felelős miniszter: élelmiszeriparért felelős miniszter
Jegyzékbe kerülés éve: 0
Az SzVK letöltése: 21_541_01_csontozo_munkas.pdf

A Csontozó munkás szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

Fél testeket, negyed-testeket testtájakra darabol, húsrészeket csontoz, formáz, kivág a megrendelő igénye szerint.A szakkepesites.hu tartalma

A szakképesítéssel rendelkező képes:

A szakkepesites.hu tartalmaátvenni a munkaterületet - felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket - betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat - testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani - húsrészeket formázni, csontozni - anyagokat átvenni, raktározni - adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni - eszközöket használni, gépeket kezelni - betartani a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat

Kapcsolódó szakképesítések:

A kapcsolódó szakképesítés, résszakképesítés, szakképesítés ráépülés:
Azonosító száma: Megnevezése: A kapcsolódás módja:
34 541 03Húsipari termékgyártószakképesítés

A Csontozó munkás képzés megkezdésének szükséges feltételei:

Bemeneti kompetenciák: nincs
Iskolai előképzettség: alapszintű, befejezett iskolai végzettséget nem igényel
Szakmai előképzettség: nincs
Előírt gyakorlat: nem
Pályaalkalmassági követelmények: szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek
Szintvizsga: nincs
Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: nincs

Elmélet/gyakorlat aránya:

20%-elmélet
80%-gyakorlat

A képzés maximális időtartama:

Szakképzési évfolyamok száma: 0 év
Maximális óraszáma: 240-360 óra

Választható képzési formák:

Iskolarendszeren kívüli, adott óraszámú képzés (tanfolyami képzés)

Az 21 541 01 azonosító számú, Csontozó munkás megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljainak listája:


10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei

10928-12 Darabolás, csontozás


A Csontozó munkás komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Az iskolarendszeren kívüli szakképzésben az 5.2. pontban előírt valamennyi modulzáró vizsga eredményes letétele.

A Csontozó munkás résszakképesítések:

-

A Csontozó munkás ráépülések:

-



Az oldalon található adatok tájékoztató jellegűek, a szakképesítések hatályos és a már hatályát vesztett szakmai és vizsga követelményeit kiadó rendeletekről az alábbi hivatalos forrásokból tájékozódhat:
www.magyarorszag.hu
www.nive.hu